OmaisOivan iltakahvila: Lotan ja papan kokemuksia omaishoidosta

Aiheena: Lotan ja papan kokemuksia omaishoidosta

Lotta-Sofia Saahko kertoo avoimesti, miten hänestä tuli muistisairaan isoisänsä omaishoitaja. Hän kuvailee myös kokemuksiaan siitä, kuinka sote-uudistuksen myötä virallinen omaishoitajuus purettiin ja hänen isoisänsä piti kaatua ennen kuin kaupunki uskoi avun tarpeeseen. Monet vastoinkäymiset ovat olleet raskaita, mutta siitä huolimatta Lotta ja hänen pappansa ovat pysyneet positiivisina – vuonna 2021 heidät palkittiin vuoden positiivisimmiksi suomalaisiksi. Jokaisella ihmisellä on paljon voimavaroja, mutta niiden hupeneminen jää helposti huomaamatta. Omaishoitajan arki on usein kuormittavaa ja omat tarpeet sysätään helposti syrjään. Ilman tukea omaishoitajan jaksaminen on koetuksella ja uupumisen vaara on suuri. Lotta-Sofia Saahko kertoo arjestaan nuorena omaishoitajana muistisairaan kotona ja mikä auttaa jaksamaan sekä häntä, että isoisäänsä. Hän kertoo avoimesti yhteiselämän vaikeuksista, sekä voiton hetkistä. Lotta Saahko myös vinkkaa, mitä palveluita kannattaa ottaa vastaan ja miten ne helpottavat hänen arkeaan.

Puhujana on Lotta-Sofia Saahko (FM), tietokirjailija ja tubettaja, joka on tullut tunnetuksi Lotan ja papan positiivisista videojulkaisuista.

---

Huom! Jos et pääse mukaan iltakahvilaan, niin pystyt katsomaan webinaarin myös verkossa (osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse).

Ilmoittaudu tästä linkistä 5.12. mennessä.